oppimaisema.fi

oppimaisema.fi
Alla oleva blogi on siirretty pääosin oppimaisema.fi- palveluun

maanantai 6. syyskuuta 2010

Esittelymateriaalia

Esiteltyäni perjantaina kahden erilaisen hankkeen muodostamaa laajahkoa kokonaisuutta, hankkeen kokonaiskuva saattoi vielä jäädä osin piirtymättä. Yritän selventää asiaa tässä lyhyesti ja loppujen lopuksi hanke alkaakin hahmottua vasta toiminnan päästyä käyntiin.

Olen (niinkuin varmaan moni muukin opetusalalla työskentelevä) huomannut, että koulun suunnittelua vaivaa sirpalemaisuus ja hajanaisuus. Suunnitteluun vaikuttavista asioista on hankala saada selkoa ja se vaatii myös hyvin laajaa asiantuntemusta. Tilannetta ei helpota se, että esim. opetusteknologia ja koulua ympäröivä yhteiskunta ovat jatkuvassa muutoksessa.

Muuttuva oppimaisema- hanke kokoaa yhteen tietokantaan kouluille ajankohtaista kokeilu- ja tutkimustietoa opetustila- ja kalustesuunnittelusta sekä muuttuvasta oppimaisemasta.

2 kommenttia:

  1. Onkohan tuo esittelymateriaalin iTec puolen esipilotointi liian varhain? Epäilen, että ei ole paljoa pilotoitavaa, koska juttu on vasta alkumetreillä. Toivottavasti olen väärässä !

    VastaaPoista
  2. Olet aivan oikeassa. samat tuntemukset on minullakin ollut ihan alusta lähtien. Tuolla KICK OFFISSA 16-17.9 toivottvasti asialle voidaan tehdä jotain.

    VastaaPoista